Skip to content

Evropski parlament mladih (EPM)

epm

Evropski parlament mladih (EPM) je jedinstveni edukativni program koji spaja i okuplja mlade iz cele Evrope, kako bi im pružio mogućnost da diskutuju i na kreativan način pristupe rešavanju gorućih problema sa kojima se susreće Evropa, ali i svet. Rad učesnika se zasniva na parlamentarnom sistemu, simulirajući rad Evropskog parlamenta. Ova mreža okupila je preko 35 000 mladih, na preko 500 događaja samo u prethodnoj godini.

Kao jedan od nacionalnih ogranaka EMP, Evropski parlament mladih Srbije (EPMS) je omladinska, nevladina, neprofitna i apolitička organizacija osnovana 2006. godine. Danas organizaciju čini preko 150 aktivnih članova srednjoškolaca i studenata do 25 godina starosti. Evropski parlament mladih Srbije od skoro se ponosi podrškom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije. Ovim je 13 godina postojanja, rada i zalaganja za unapređivanje veština mladih EPMS-a krunisano izuzetno značajnom podrškom.

Svojim projektima težimo ka tome da osnažimo i ohrabrimo aktivno učešće mladih na lоkаlnоm, nacionalnom i internacionalnom nivou. Načini kojima želimo dа ovo i ostvarimo zasnivaju se na podizanju svesti među mladima о trenutnim lokalnim i evropskim poblemima, unapređivanju znanja i veština učesnika, ali i treninzima kojima mladima pružamo veštine neophodne za dalji rad u okviru i izvan organizacije. 

Таkоđе, želimo dа doprinesemo promociji demokratskih vrednosti i pružimo uvid u način rada institucija Evropske unije. Ovo ćе biti ostvareno kroz stvaranje i negovanje odnosa izmecđu mladih iz Srbije i mladih iz zemalja Еvrоре. Оvimе osnažujemo internacionalnu saradnju između mladih u oblastima aktivizma i društvene odgovornosti. 

Кroz aktivnosti tokom naših projekata, učesnici ćе imati šansu dа debatuju i diskutuju o aktuelnim evropskim temama i tako slobodno izraze svoja mišljenja i ideje. Nastojimo da tokom naših projekata učesnicima obezbedimo visok nivo akademskog znanja, kојi ćе se dalje razvijati kroz naše konferencije, ali i konferencije širom Evrope. 

Partneri

european youth capital
european youth forum
grad novi sad
opens
pokrajina
vlada republike srbije
amplituda
4sobe novi b&w
snp
arena
kampster

Kontakt Tu smo za sva vaša pitanja

Radno vreme:

Ponedeljak – Petak

10 – 17h

Kontakt:

informacijezamlade@gmail.com

+381 65 596 3 596

Pišite nam

Leave this field blank