Skip to content

Novo kulturno naselje

nkn
Novo kulturno naselje je udruženje osnovano 2014.godine. Misija NKN-a jeste osnivanje Kulturnog centra na Novom naselju, delu grada koji broji preko 40.000 stanovnika. Ciljevi udruženja su: -Promocija kulture, a naročito kulture mladih u kontekstu kreativnog izražavanja kroz kulturno-umetničke programe, gde se ciljevi ostvaruju na polju: muzičke, filmske, likovne, dramske umetnosti, arhitekture i psihologije -Očuvanje životne sredine, promocija ekologije i zdravih stilova života -Promovisanje vrednosti otvorenog i tolerantnog društva -Razvijanje svesti o poštovanju osnovnih prava i sloboda čoveka .

Programi koje udruženje realizuje:

-Aplauz fest – Pozorišni festival
-21114 Film fest
-Dobro došli na Naselje – Festival umetnika i komšiluka

-Kurbla – Televizijska emisija o mladim herojima  

-Alternatura – Biciklističke ture Novim Sadom
-Art Kvart – Start! – Umetničke sekcije za mlade  
-Rekreaktivizam – Program kurseva za mlade

-Rezidencijalni programi razmene umetnika

-Zelene i eko akcije – Akcije uređenja javnih površina

-Humanitarne akcije
-Umetnički performansi

-Izdavaštvo  

O narednim projektima

-Krajem ovog meseca planiramo finiširanje parka „Među brezama“. Nakon posavljene saletle i mobilijara, planirano je da se zasadi 25 breza u javnom prostoru.

-U toku je konkurs za projekat „Art Kvart – Start!“, kog čine vajarska, dramska, muzička, plesna i filmska sekcija. Mladi će imati prilike da se upoznaju sa različitim umetničkim praksama i tehnikama, i proizvedu individualno i kolektivno umetničko delo. Kolektivno umetničko delo biće kratkometražni film, produkt svih pet sekcija gde se filmom bavi svaka sekcija iz svog ugla.

-U sklopu internacionalnog projekta „Magic Carpets“, mladi novosadski umetnici će imati priliku da provedu 40 dana u rezidenciji u jednoj od 13 zemalja partnerskih organizacija na projektu.

-„Da li možeš da pobediš ovu ekipu“, projekat u realizaciji sa školom „Milan Petrović“ na Novom naselju. Fudbalski susreti u sklopu škole, rezultovaće humanitarnim turnirom na kraju godine. Fudbal se igra između tima Radnog centra škole Milan Petrović sa jedne strane, i raznoraznih prijavljenih timova sa druge strane.

-Serija „Kurbla – Pozitivni mladi ljudi“ afirmiše sjajne aktiviste i njihove poduhvate. Sredinom novembra biće emitovana prva epizoda, a do kraja godine ukupno 4. Tokom 2019. biće emitovano 14, i tokom 2020. godine, 12 epizoda na RTV Vojvodine.

Partneri

european youth capital
european youth forum
grad novi sad
opens
pokrajina
vlada republike srbije
amplituda
4sobe novi b&w
snp
arena
kampster

Kontakt Tu smo za sva vaša pitanja

Radno vreme:

Ponedeljak – Petak

10 – 17h

Kontakt:

informacijezamlade@gmail.com

+381 65 596 3 596

Pišite nam

Leave this field blank