Skip to content

Novosadski volonterski servis

nvs u boji
Novosadski volonterski servis (#n>s) je program organizovanja volonterskog rada u Novom Sadu koja je nastala na inicijativu Evropske prestonice mladih OPENS 2019 i Fondacije „Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture“.

Osim pružanja značajne volonterske podrške tokom realizacije aktivnosti obe prestonice, #nvs je usmeren i na sport, zdravlje i socijalnu zaštitu i zaštitu životne sredine.

Novosadski volonterski servis je zasnovan na metodologiji uspostavljanja lokalnih volonterskih servisa koja može da pruži podršku svima koji žele da pokrenu određene promene i da u njih uključe građane/volontere.

Ciljevi i zadaci Novosadskog volonterskog servisa

1.Promocija pozitivnih vrednosti volonterskog rada u lokalnoj zajednici

Izrazi volonter, volontiranje, volonterstvo često u našem društvu imaju negativnu konotaciju, praćen je mnoštvom stereotipa i predrasuda koji degradiraju njegov značaj i vrednost. Zadatak #n>s je promocija u cilju prepoznavanja i vrednovanja volontera u društvu i priznanje njihovog rada i značaja.

2.Saradnja sa volonterima i organizatorima volonterskog rada

Različite institucije, organizacije i udruženja se suočavaju sa velikim izazovima u organizaciji volonterskog rada. Novosadski volonterski servis pruža podršku u pripremi i objavi volonterskih pozicija, prikupljanje, direktan rad i evaluaciju volonterskih angažmana. Takođe, Novosadski volonterski servis je adresa za sve volontere ili potencijalne volontere koji žele da se angažuju i spoznaju sve lepote volonterskog rada.   

3.Podizanje kvaliteta volonterskog rada

NVS aktivno radi na podizanju kvaliteta volonterskog rada obukama za volontere i organizatore volonterskog rada. Osim toga, radi na publikacijama koje će olakšati rad sa volonterima i podići nivo kvaliteta rada.

4.Uključivanje različitih starosnih kategorija

Raznolikost uzrasnih dobi je posebna dobit u iskustvu volontera. Različite veštine, iskustvo i znanje volontera je divna osobina volonterskog rada. Interakcijom između volontera njihovo angažovanje je bogatije za još mnogo novih informacija. Volonterski rad je namenjen svima, a svojim iskustvom i dostojanstvom, seniori unose posebnu vrednost volontiranja.

___________________________________________

Kako bi ste postali volonteri ili ušli u volontersku avanturu organizacije volonterskog rada možete se obratiti novosadskom volonterskom servisu putem sledećih adresa:

Veb stranica: www.nvs.rs

Eletronska pošta: office@nvs.rs

Fejsbuk stranica: nsvolonterskiservis

Instagram profil: nsvolonterskiservis

Partneri

european youth capital
european youth forum
grad novi sad
opens
pokrajina
vlada republike srbije
amplituda
4sobe novi b&w
snp
arena
kampster

Kontakt Tu smo za sva vaša pitanja

Radno vreme:

Ponedeljak – Petak

10 – 17h

Kontakt:

informacijezamlade@gmail.com

+381 65 596 3 596

Pišite nam

Leave this field blank