Skip to content

Savez studenata Pravnog fakulteta u Novom Sadu

savez studenata pravnog fakulteta
Savez studenata Pravnog fakulteta je studentska organizacija koja se bavi zaštitom prava i interesa studenata. Savez je najmasovnija studentska organizacija na Pravnom fakultetu. Savez ima širok spektar aktivnost kojima se bavi. Od svog osnivanja 1991. godine, Savez je stavljao akcenat na aktivnosti „sindikalnog“ karaktera. Konstantno se radi na unapređenju uslova studiranja i podizanju kvaliteta nastavnog procesa.

Članovi Saveza nastoje da sve akutne probleme studenata na što bolji način izlože upravi fakulteta. Vremenom se stvorio odličan partnerski odnos između Saveza i uprave fakulteta. Danas se problemi studenata rešavaju daleko brže nego što je to bio slučaj u prošlosti.

Savez okuplja studente koji imaju različita interesovanja na osnovu kojih su podeljeni po sledećim sekcijama:

Sportska sekcija Saveza

 okviru Saveza postoje sportske sekcije koje se bave fudbalom, košarkom i odbojkom. Police sportske sekcije Saveza su bogate velikim brojem pehara i medalja koje su studenti Pravnog fakulteta osvojili kako na domaćim, tako i na međunarodnim studentskim takmičenjima.

Humanitarna sekcija Saveza

U okviru humanitarne sekcije članovi Saveza zajedno sa drugim studentima našeg Fakulteta organizuju akcije prikupljanja sredstava za one kojima je pomoć najpotrebnija. Savez je organizator nekoliko tradicionalnih humanitarnih akcija kao što su „Kosmetu na poklon“ i „Sigurna kuća“.

Kulturna sekcija Saveza

Savez studenata već godinama unazad, svakog prvog četvrtka u decembru, organizuje veoma uspela takmičenja u besedništvu, koja prate studenti sa mnogih fakulteta Novosadskog univerziteta, brojni advokati, sudije i građani.

Savez studenata takođe često organizuje tribine i predavanja najpoznatijih stručnjaka pravne nauke.

Savez je izdavač studentskog lista „PRAVNIK“, gde studenti imaju prilike da pišu o temama iz domena pravne nauke ali i ostalih sfera života. Svoju dugogodišnju tradiciju studentski list od 2017. godine nastavlja prelaskom sa štampane na elektronsku formu. Zvanična veb prezentacija studentskog lista „PRAVNIK“ je http://pravnikns.rs

Savez svake godine u mesecu maju organizuje „Pravnijadu“, najmasovnije okupljanje studenata prava iz regiona Istočne Evrope. Na ovim skupovima se studenti takmiče u poznavanju pravnih disciplina, besedništvu i sportu. Na ovim skupovima okupi se preko 1600 studenata prava iz regiona.

Partneri

european youth capital
european youth forum
grad novi sad
opens
pokrajina
vlada republike srbije
amplituda
4sobe novi b&w
snp
arena
kampster

Kontakt Tu smo za sva vaša pitanja

Radno vreme:

Ponedeljak – Petak

10 – 17h

Kontakt:

informacijezamlade@gmail.com

+381 65 596 3 596

Pišite nam

Leave this field blank