Skip to content

Udruženje Crvena linija

LOGO_crvena_SR (1)-1
Udruženje Crvena linija je osnovano 30. marta 2010 u Novom Sadu kao udruženje pacijenata tj. osoba sa HIV-om zarad organizovanog delovanja na obezbeđivanju psihološke, socijalne, pravne, zdravstvene i druge zaštite, podrške i pomoći osobama koje žive sa HIV-om i članovima njihovih porodica, kao i radi javnog zagovaranja i zalaganja za promenu odnosa društva prema osobama koje žive sa HIV infekcijom.

Bavimo se prevencijom HIV infekcije, seksualno prenosivih infekcija, hepatitisa B i C, naročito među mladima putem organizovanja edukacija, tribina i radionica, kao i sprovođenjem putem brzog testiranja na HIV,  hepatitis B i C, sifilis. Takođe, bavimo se socijalnom inkluzijom osetljivih društvenih grupa kao što su mladi, deca ulice, LGBT populacija i druge, kao i zaštitom ljudskih i manjinskih prava. Za uspešno funkcionisanje Udruženja Crvena linija zaslužna je predanost i humanost volontera, stručnih saradnika kroz nediskriminišući, anoniman i poverljiv pristup u radu sa svim našim korisnicima. 

Obezbeđujemo širok spektar podrške osobama koje žive sa HIV infekcijom:

PARNJAČKO SAVETOVANJE

U kontakt centru, svim osobama koje žive sa HIV-om je omogućeno da u sigurnoj atmosferi , poverljivo-anonimno, razgovaraju i savetuju sa edukovanom osobom na temu HIV-a a koja i sama živi sa HIV-om, kako bi se informisali, razmenili iskustvana i upoznali o životu sa HIV-om. 

PRAKTIČNA POMOĆ

Pomaganje i asistencija u praktičnim stvarima od strane volontera, ukoliko korisnik nije u mogućnosti samostalno da obavi svakodnevne aktivnosti.

Takođe, za mlade, osobe sa HIV-om i LGBT osobe obezbeđujemo:

INFORMISANJE I UPUĆIVANJE

Informisanje putem Info telefona, Email-a o seksualnom zdravlju i prevenciji polno prenosivih infekcija, kao i informisanje-upućivanje mladih i pripadnika ranjivih društvenih grupa u slučaju potrebe na savetovanje uz mogućnost zakazivanja sa stručnim radnikom – psihologom, socijalnim radnikom.

BRZO TESTIRANJE

Besplatno i poverljivo brzo testiranje na HIV, Hepatitis B, Hepatitis C i Sifilis, u okviru našeg NS CheckPoint centra, svake subote od 17 do 19 časova na Bulevaru osolobođenja 91/ I sprat (pored Caribic picerije). Facebook i Instagram: @nscheckpoint

Kontakt podaci

Mob: 0603600312 

E mail: info@crvenalinija.org

FaceBook/instagram: @crvenalinija

www.crvenalinija.org

 

Partneri

european youth capital
european youth forum
grad novi sad
opens
pokrajina
vlada republike srbije
amplituda
4sobe novi b&w
snp
arena
kampster

Kontakt Tu smo za sva vaša pitanja

Radno vreme:

Ponedeljak – Petak

10 – 17h

Kontakt:

informacijezamlade@gmail.com

+381 65 596 3 596

Pišite nam

Leave this field blank