Skip to content

Udruženje UMNI

umni u boji logo

Udruženje UMNI Novi Sad kreira aktivnosti u cilju promovisanja i zaštite prava mladih. Ovo udruženje su pokrenuli mladi ljudi koji su hteli da utiču na promene u svom okruženju.

U skladu sa našim ciljevima organizovali smo niz radionica i predavanja. Veliki akcenat stavljamo na borbu protiv svih vidova diskriminacije, pa smo tako realizovali Trening o zaštiti od diskriminacije gde su učesnici naučili da prepoznaju diskriminaciju i načine kako da zaštite sebe i druge.

U cilju jačanja trenerskih kapaciteta među mladima, organizovali smo i trening za trenere i voditelje radionica, u saradnji sa Novosadskom školom prava i veština.
Seminar o pravima deteta realizovali smo zajedno sa Pokrajinskim zaštitnikom građana – Ombudsmanom. Učesnici su imali priliku da se upoznaju sa međunarodnim i nacionalnim pravnim okvirima zaštite prava deteta, položajem dece u Srbiji, oblicima diskriminacije, kao i mehanizmima zaštite pred institucijom Pokrajinskog zaštitnika građana – Ombudsmana.
Održano je i predavanje ,,Ukradena bezbednost“ zajedno sa Fondacijom Tijana Jurić, gde je Igor Jurić, osnivač fondacije, govorio o bezbednosti mladih na internetu ali i u realnom svetu, koji su mehanizmi zaštite i kome se obratiti ako se nađemo u neposrednoj opasnosti.
Jedan od naših ciljeva je i promocija zdravog načina života, te smo zajedno sa Zavodom za zdravstvenu zaštitu studenata i nutricionističkim studiom Vitalita organizovali predavanja o zdravoj ishrani. Svetski dan zdravlja obeležili smo akcijom u cilju podizanja svesti o pravima pacijenata.
Zalažemo se za aktivno učešće mladih u društvu i procesima donošenja odluka, te smo bili deo evropske kampanje Step up for Europe, u okviru koje smo organizovali tribinu o datoj temi, a u saradnji sa organizacijom JCI Novi Sad.
Ulažemo u obrazovanje i razvoj mladih, ali i naših članova, pa tako organizujemo i interne edukacije i uzimamo učešće na različitim tribinama, konferencijama, seminarima i okruglim stolovima. Sarađujemo sa različitim institucijama i NVO sektorom u Novom Sadu i šire.

Partneri

european youth capital
european youth forum
grad novi sad
opens
pokrajina
vlada republike srbije
amplituda
4sobe novi b&w
snp
arena
kampster

Kontakt Tu smo za sva vaša pitanja

Radno vreme:

Ponedeljak – Petak

10 – 17h

Kontakt:

informacijezamlade@gmail.com

+381 65 596 3 596

Pišite nam

Leave this field blank